Men zegt weleens: What’s in a name?

Als we de naam Niche Kitchen onder de loep nemen, heeft deze twee bete- kenissen: Enerzijds werd in het vroegere China thuis ge- kookt met traditionele hout- gestookte niche-keukenbloks. Anderzijds staat ‘niche’ voor specifiek en specialisme. En net dat laatste is waarin Niche Kitchen zich wil profileren, een hoger marktsegment voor kwaliteitsgerechten maar wel tegen een betaalbare prijs. Wij spraken met dhr. Meng Li, mede-eigenaar en chefkok van het volledig gerenoveerde Aziatische Restaurant Niche Kitchen.

Nieuw concept

“Jarenlang stond het restaurant aan de Maastrichterweg
in Meerssen bekend onder de naam Wok De Geulhof”,

aldus dhr. Li. “Er is de laatste jaren echter een duidelijke verzadiging van de markt te constateren bij wok restaurants. Voor ons een duidelijk signaal om het compleet anders aan te pakken. Wij hebben er derhalve voor gekozen exclusieve gerechten aan te bieden met dagverse streekproducten, zoals vlees van het Lakenvelder rund en groenten en fruit van plaatselijke boeren. En dat alles uiteraard gestoken in een

Aziatisch jasje, hetgeen uniek genoemd mag worden. Zo kan men bij ons tevens terecht voor aller- lei speciaalbieren uit België, Duitsland en Nederland, zoals het Swinckels superieur pilsener. Verder kan men kiezen uit een grote diversiteit aan heerlijke cocktails en wijnen

en dat alles, ondanks de exclusiviteit, tegen zeer betaalbare prijzen.”

Puur
“Ik heb de afgelopen 15 jaar in diverse Japanse, Chinese, Koreaanse, Thaise en Nederlandse restaurants ervaring opgedaan

die ik bij Niche Kitchen ben gaan toepassen en combineren.

Dit is met name in de gerech- ten terug te vinden, waarbij wij behalve de streekproducten tevens gebruik maken van de beste kwaliteit Australische grain fed beef, originele Sushi, kreeft en Pekingeend”, vertelt

dhr. Li trots. “Alle gerechten zijn puur van smaak. Wij maken dan ook geen gebruik van smaakversterkers, zoals bijvoorbeeld het traditionele vetsin. Onze gasten bepalen vooraf zelf of zij hun eten pittig of mild gekruid bereid willen hebben. Ook houden wij rekening met mensen met een voedselallergie of die zich aan een bepaald dieet dienen te houden.”

Toegankelijk

Dhr. Li vervolgt: “Wij hebben de afgelopen maanden flink gewerkt aan de nieuwe aan- kleding van ons restaurant. Niet alleen het eten is anders, maar ook de hele uitstraling hebben wij veranderd.

Zo hebben we een ruime opstelling van de tafels met plaats voor maar liefst 150 couverts.

Voor zakelijke gasten is er een aparte ruimte,
die ze kunnen reserveren voor vergaderingen.
De locatie is goed bereikbaar, men kan er gratis parkeren
en het restaurant is rolstoeltoegankelijk.

Wij nodigen iedereen vanaf medio oktober
van harte uit in ons nieuwe en exclusieve restaurant.